Meryl Streep is een lelijke heks

Disney

Disney

Het toeval wil dat ik gisterenavond The Deer Hunter nog eens had opgezet. In deze Vietnamfilm van Michael Cimino speelt Meryl Streep een oorlogsbruid die tevergeefs wacht op de terugkeer van haar geliefde. Gelukkig heeft Robert de Niro (Michael) ook een oogje op de mooie blondine en verjaagt hij maar al te graag haar eenzaamheid. Schitterende cast, beenhard verhaal, in alle opzichten een mokerslag.

Warner Bros.

De laatste jaren speelt Streepje net iets te vaak mee in goedkope (kwaliteitsaanduiding) stinkers. Tegenwoordig geeft ze het beste van zichzelf in Into The Woods, waarvan de opnames net gestart zijn. Deze Disneyproductie gaat over een lelijke heks die haar vloek wil opheffen om haar schoonheid terug te krijgen. Als dat nog niet slaapverwekkend genoeg klonk komt hier de genadeslag: het is een musical.

En die heks, dat is Meryl Streep. Ik dacht dat ik mijn hart voelde breken. Als je zo’n flatterende rollen aangeboden krijgt (en acceptéért, godbetert) kan je beter op pensioen gaan. Oh ja, Johnny Depp speelt de wolf. Geen idee of zijn jonge liefje daar iets mee te maken heeft.

Van dat pensioen komt in ieder geval niet veel in huis, want Streep speelt ook mee in The Giver. Philip Noyce (Salt) regisseert dit sciencefictiondrama over een jongen die opgroeit in een maatschappij zonder pijn, racisme of conflict.

Jeff Bridges (God de Vader van de Dudeïsten) speelt mee. Ook Katie Holmes heeft deze week haar krabbel gezet onder het contract. Ze speelt de moeder van het jongetje. En als Katie moederrollen krijgt, dan weet je dat niet alleen zij maar ook jij oud wordt. Volgende keer zijn we er weer met meer absurd en hopelijk minder deprimerend filmnieuws.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , ,

Comments are closed.