Metro Manila is beste onafhankelijke film

Chocolate Frog Films

Sean Ellis kaapt met zijn Metro Manila de hoofdprijs weg op de 16de Moet awards voor de onafhankelijke film in Groot-Brittanië. Gelukkig voor de regisseur, want deze film is een indie in hart en nieren. Ellis vond immers niemand die de film wou ondersteunen in het Verenigd Koninkrijk en besloot dan maar naar de Filipijnen te trekken. Met een zelfgeschreven script, een Canon 5D digitale camera en een nieuwe hypotheek op zijn huis vertrok hij naar Manilla. De regisseur zette werkelijk alles op alles: een piepklein budget, een kleine crew, … Independent film zoals het zou moeten zijn dus.
En Elliss werk wordt beloond: hij kaapte drie prijzen weg. Metro Manila werd de beste independent film in Groot-Brittannië en kreeg nog de ‘best achievement in production’ award met zich mee. Sean Ellis zelf werd bekroond met de award voor beste regisseur.

Metro Manila gaat over een familie die geluk zoekt in de hoofdstad van de Filipijnen. Maar dat geluk is echter moeilijk te vinden, want de Filipijnse hoofdstad blijkt meedogenloos te zijn voor de familie. De vader, Oscar Ramirez (gespeeld door Jake Macapagal), weet gelukkig een baantje te versieren bij een bedrijf met gepantserde voertuigen. Al snel steekt ook daar het gevaar de kop op, wanneer Oscar geconfronteerd wordt met zijn nieuwe collega.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , ,

Comments are closed.