Michael Shannon en Joel Edgerton in nieuwe film Jeff Nichols

Michael Shannon

Sony Pictures

Sinds deze week kan u in de bioscoop terecht voor Mud, een drama van Jeff Nichols met in de hoofdrol Matthew McConnaughey. De film ging vorig jaar al in première op het Filmfestival van Cannes en speelde begin dit jaar op het Sundance Filmfestival, en werd er telkens positief ontvangen. Mud is daarom een mogelijk alternatief voor al wie het spektakel van Man of Steel en Iron Man 3 maar niets vindt.

Nichols bewijst met Mud nog maar eens dat hij een regisseur is om in het oog te houden. De jonge Amerikaanse filmmaker debuteerde enkele jaren geleden met het intense Shotgun Stories en bevestigde met het psychologische drama Take Shelter. Zijn volgende film is zit trouwens al in de pijplijn. Michael Shannon zal opnieuw de hoofdrol vertolken in het voorlopig nog titelloze scifiproject. Ook Joel Edgerton krijgt een rol. Nieuws over het project is voorlopig nog schaars.

Wie meer wil weten over Jeff Nichols, kan hieronder enkele interessante videofragmenten bekijken. In het eerste heeft Matthew McConnaughey het over de samenwerking met de regisseur tijdens de opnames van Mud. Het tweede is een (iets langer) interview met de filmmaker zelf. Beide zeker de moeite waard.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , ,

Comments are closed.