Donkere zomermaanden

Abraham Lincoln: Vampire Hunter

Fox

De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent dat de grote filmstudio’s nog eens uitpakken met de kleppers van het jaar. Al begint die zomer veelal in de maand mei dan juli en augustus. In Amerika is Abraham Lincoln Vampire Hunter op het publiek losgelaten. Misschien wel een van de meest vreemde films van deze zomer. De titel en verhaal schreeuwen B-film maar het is scenarist Seth Grahame-Smith en regisseur Timur Bekmambetov menens. Helaas vielen de Amerikanen niet meteen voor deze vrije interpretatie van een van hun presidenten. Waarom werd deze film eigenlijk gemaakt? Omdat The Twilight Saga zo enorm populair is? En als meisjes vallen voor een driehoekrelatie, dan zullen jongens zeker vallen voor een slasher?

Wat ook opvalt, is dat de actiefilms tijdens de zomermaanden minder humor bevatten. Zeker tijdens de actiescènes. John Carter, Battleship, Wrath Of The Titans, Prometheus en Snow White And The Huntsman bevatten allemaal voldoende actie maar lachen tijdens een gevecht doe je veel minder. Slapstick of het allemaal luchtig maken met wat grappen is vervangen door een zeker ernst, haast angst. Kijk naar wat Christopher Nolan heeft gedaan met het personage van Batman. Vaak is het niet die humor die een actiescène memorabel maakt. Die kleine kwinkslag van ‘het is maar een film’.

Joss Whedon balanceerde en combineerde perfect humor met actie zodat je The Avengers nog helemaal perfect kunt herinneren. Simon Peggs personage in Mission Impossible – Ghost Protocol blijft je bij, net als Ethan Hunt die even klopt op de telefoon wanneer the message zichzelf niet meteen vernietigd. Denk ook nog aan ons duo in Sherlock Holmes: A Game of Shadows. Maar deze zomer zal je iets minder lachend de bioscoop verlaten.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , ,

Comments are closed.