Miyazaki kan het niet laten

Studio Ghibli

Studio Ghibli

Op het Filmfestival van Venetië in september kondigde Studio Ghibli het pensioen aan van grootmeester Miyazaki Hayao. Anime-fans over de hele wereld hebben nog niet de tijd gehad om een kaarsje te branden dat de studio het nieuws al relativeert. Voorlopig geen vers project voor Miyazaki (The Wind Rises is nog niet in roulatie in het Westen), maar stilzitten is niet aan hem besteed.

Glénat

Het is natuurlijk mogelijk dat Miyazaki wat vergeetachtig wordt met de leeftijd en enkele weken na zijn aankondiging gewoon plots weer opduikt in de studio, tot grote verwarring van zijn collega’s. Voor iemand die al gans zijn leven tekent, is met pensioen gaan om te tekenen natuurlijk niet écht stoppen met werken. Momenteel denkt Miyazaki dus een manga-reeks uit met de Sengoku-periode als decor. Dit nogal bloederige deel van de Japanse geschiedenis waarin politieke en sociale chaos heerste, is dan weer uitzonderlijk goeie grond voor een samurai-epos. Manga als medium laat Miyazaki trouwens toe uitgebreider en genuanceerder in te gaan op zijn passies en stokpaardjes. Ons hoor je dus niet klagen.

Zoon Goro laat ondertussen weten aan een animatiefilm te denken over een waargebeurd verhaal uit een oudere periode uit de geschiedenis. Hoewel Goro niet het niveau van zijn vader haalt, is het toch geruststellend te weten dat ze bij Ghibli niet op hun lauweren gaan zitten.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , ,

Comments are closed.