Moet er nog een nieuwe Ben Hur zijn?

Ben Hur

MGM

Filmreus MGM wil de klassieker Ben Hur van onder het stof halen en die eer zou naar de Russisch-Kazachstaanse regisseur Timur Bekmambetov gaan. Bekmambetov is vooral bekend om de van de pot gerukte actiefilm Wanted en Abraham Lincoln: Vampire Hunter, een mix tussen vampierenfilm en historisch relaas. Wat de man met deze historische klassieker zal aanvangen valt moeilijk in te schatten.

En zit er wel iemand te wachten op een herverfilming van een boek dat William Wyler in 1959 al meesterlijk verfilmde? En dat in 2003 nog in een animatiefilm is gegoten? En in 2010 in een miniserie? MGM denkt alvast van wel en bespreekt momenteel het budgettaire plaatje met de regisseur.

Ben-Hur: A Tale of the Christ uit 1880 van Lew Wallace is het verhaal van de joodse prins Judah Ben-Hur en zijn boezemvriend Messala, de zoon van een Romeinse belastinginner. Van hun vriendschap blijft geen splinter over na Messala’s studies in Rome, en de vete ontaardt in een wraakverhaal. De bekendste scène is die waarin de twee elkaar achterna zitten in een partijtje wagenrennen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , ,

Comments are closed.