Monsters in een doosje

Focus Features

Focus Features

Nu Pixar al een aantal jaar op rij bewijst niet langer onaantastbaar te zijn – ook Monsters University krijgt niet de universal acclaim van pakweg WALL-E of Up – dingen ook andere studio’s mee naar de absolute heerschappij in animatieland. Lag het aan mij dan ging de troon naar Laika, een nog altijd piepjonge studio met slechts twee films op de conto: het wonderschone Coraline en de zombieprent ParaNorman. Beide films zijn gemaakt met stopmotion-animatie en dat alleen maakt dat Laika bij mij een streepje voor heeft.

Families come in all shapes and sizes – even rectangles!

Ook The Boxtrolls, de derde langspeler, draagt de typische Laika-stempel. Dat bewijst een eerste korte trailer van de film. Een beetje bevreemdend, heerlijk ruimdenkend – homo-ouders! –  en zo hartverwarmend als een roodgloeiende strijkbout tegen de borst. En alles uiteraard opnieuw in glorieuze stop-motion (met hier en daar een cgi-toets).

The Boxtrolls is gebaseerd op het boek Here Be Monsters! van Alan Snow en vertelt het verhaal van de weesjongen Eggs die wordt opgevangen en opgevoed door een stel monsters die onder de straten van Cheesebrigde leven, de Boxtrolls. De wezens staan bekend als vileine kaasdieven en kinderontvoerders maar zijn in werkelijkheid vrolijke en lieve creaturen. Wanneer een boosaardige verdelger de Boxtrolls wil uitroeien moet Eggs tot het uiterste gaan om zijn pleeggezin te redden.

De regie van de film is in handen van Anthony Stacchi en Graham Annable, twee animatieveteranen die met The Boxtrolls hun langspeeldebuut maken. Op de klankband hoor je de stemmen van o.a. Isaac Hempstead-Wright (Bran uit Game of Thrones), Elle FanningToni Collette, Nick Frost, Simon Pegg en Ben Kingsley.

Eén goeie raad, spaar misschien je enthousiasme voor de film nog wat op. The Boxtrolls komt pas op 8 oktober 2014 in onze zalen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.