Monsterstart voor Monsters University

Monsters University

Disney

Pixar katapulteert ons met Monsters University naar de studentenjaren van de kleine griezels uit Monsters Inc. Ook al is het voor de jonkies onder ons net schoolvakantie, toch wil het publiek maar al te graag terug naar de schoolbanken met Mike en Sully. Monsters University staat na zijn openingsweekend namelijk helemaal bovenaan de Amerikaanse box office met een imposante 82 miljoen dollar (136,5 miljoen wereldwijd).

Voor Pixar is dit de tweede beste opening ooit, na Toy Story 3 natuurlijk (110,3 miljoen). Daarenboven geeft het publiek de film enkel positieve feedback. Het lijkt er dus sterk op dat Monsters University ook de volgende weken zijn succes zal aanhouden. Ik verwacht in België op 10 juli alleszins ook een stevige start.

Paramount

Ook het vermelden waard is de opening van World War Z. De zombieflick met Brad Pitt schoof zijn productieproblemen moeiteloos opzij en haalde in de VS 66 miljoen dollar binnen (111,8 miljoen wereldwijd). De reacties van het publiek waren redelijk goed. Om haar prijskaartje van meer dan 200 miljoen terug te verdienen zal de film dan ook nog wat positieve mond-tot-mondreclame kunnen gebruiken.

Niemand had gedacht dat de enorme box-office-hit van vorige week, Man of Steel, de twee nieuwkomers Monsters University en World War Z ook maar een kans zou geven. Man of Steel viel echter zwaar terug naar een derde plek met slechts 41,2 miljoen. Bijna 65% minder dan de 125 miljoen-opening. Op 10 dagen tijd haalde de film wel al 210 miljoen dollar binnen in de VS en 188 miljoen overzee. De nieuwe Superman komt niet in de buurt van het Dark Knight-succes maar doet wel beter dan zijn Superman-voorgangers. Benieuwd of hij zich volgende weekend herstelt van deze klap of net meer in de dieperik sukkelt.

This is the End (met Seth Rogen) blijft het goed doen en staat vierde met 13 miljoen. Now You See Me en Fast and Furious 6 bollen verder uit terwijl The Internship en The Purge dieper en dieper terugvallen. Star Trek Into Darkness zit nu al aan 430 miljoen wereldwijd. Een goede twee maand na het heroptreden van Tony Stark staat Iron Man 3 nog steeds in de top tien. Wereldwijd haalde die al meer dan een miljard binnen.

Volgend weekend kunnen we Channing Tatum verwachten in White House Down, Sandra Bullock in The Heat en Jason Stathams Redemption.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , ,

Comments are closed.