Move over Charlize!

maleficent

Disney

Na de zoveelste verfilming van Snow White hebben ze in Hollywood besloten om de Sleeping Beauty een kleine make-over te geven met Maleficent, het regiedebuut van Robert Stromberg. Of misschien toch niet zo’n kleine make-over, want zoals de titel suggereert, zal het verhaal vanuit het standpunt van “the evil witch” verteld worden. Gespeeld door niemand minder dan Angelina Jolie.

In de film gaan we eindelijk weten waarom Maleficent zich tegen het koninkrijk gekeerd heeft. En dus waarom ze een vloek uitspreekt op de babyprinses Aurora. Het feit dat Queen Ulla ook de tante van Maleficent is, duwt ons wel in de richting van een familiedrama. Ondertussen wil King Henry het sprookjeskoninkrijk veroveren.

Disney

De cast is niet minder indrukwekkend dan het verhaal, want zelfs Angelina Jolie kan een film niet alleen dragen. Zo zal Elle Fanning (The Curious Case of Benjamin Button, Super 8) de nu niet zo belangrijke prinses Aurora spelen. En wat is een sprookje zonder Prince Charming, de rol die Brenton Thwaites uit Home and Away op zich neemt. De koning en de koningin worden gespeeld door Kenneth Cranham (Layer Cake, Hot Fuzz) en Miranda Richardson (Sleepy Hollow).

Mijn persoonlijke favoriet Sam Riley (Control, On the Road) is Diaval, de rechterhand van Maleficent die in een raaf verandert. India Eisley speelt de jongere Maleficent en na Underworld: Awakening zal ze daar geen moeite mee hebben. En hoe kunnen we nu vergeten over de drie feeën, gespeeld door Lesley Manville (Another Year), Imelda Staunton (Vera Drake) en Juno Temple (Mr. Nobody).

We’re still figuring out the look. We’re experimenting with different things. But the horns are the horns — you can’t deny them. You have to have horns.

Voor Robert Stromberg mag Maleficent misschien wel de eerste film zijn, een groentje is hij zeker niet. Zo mag hij trots zijn op zijn twee Oscars, die hij als de productieontwerper van Avatar en Alice in Wonderland heeft gekregen. Bovendien heeft hij ook mogen werken aan Pan’s Labyrinth, There Will Be Blood en Boardwalk Empire. Als dat niet de perfecte man is voor een sprookjesverfilming! Of om het even welke verfilming.

Ik weet niet of het nu mijn rondhuppelend inner child is of gewoon het feit dat ik blij ben dat het voor een keer niet om Snow White gaat, maar ik kijk enorm uit naar deze film. En geef nu toe, er zijn bijna geen redenen om het niet te doen. Al was het alleen maar voor de – hoogstwaarschijnlijke grandioze! – special effects van Stromberg. Trouwens hoe je het draait of keert, Angelina Jolie was geboren voor de rol van Maleficent (zou ze in een draak veranderen?). In vergelijking daarmee is Charlize Theron in Snow White and the Huntsman een fluffy cloud. Dus laten we nu allen wachten op Maleficent 3D die tegen maart 2014 moet uitkomen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.