Mychael Danna winnaar van 13e WSA

FFG - Luk Monsaert

FFG – Luk Monsaert

Het Film Fest Gent is gisterenavond opnieuw in schoonheid geëindigd. De World Soundtrack Academy maakte in het Kuipke de winnaars bekend van de World Soundtrack Awards 2013, het slotevenement van het 40e Film Fest Gent.

Sony

Mychael Danna verzilverde twee van de drie nominaties, namelijk die van Film Composer of the Year en Best Original Film Score of the Year. Dankzij zijn werk voor Life of Pi.  De componist haakte in laatste instantie af voor een bezoek aan Gent. Maar hij maakte het goed door twee videospeeches. De eerste casual gekleed met een stevige pint in de hand. In de andere had hij zijn beste smoking aangetrokken en nipte hij van een glas champagne.

Danna was niet de enige afwezige winnaar. Best Original Song Written Directly for a Film is Skyfall uit de gelijknamige film, vertolkt door Adele. Ook zij was er helaas niet bij. En we kregen ook geen grappige dankvideo van de Britse superster.

De ontdekking van de vorige editie van het festival was ongetwijfeld Dan Romer & Benh Zeitlin met hun Beasts of the Southern Wild. Daarvoor krijgen ze dit jaar de award voor Discovery of the Year. Ook het publiek kon zijn favoriet kiezen. Dat is Rahman Altin geworden voor The Butterfly’s Dream (Kelebeğin Rüyası). Maar aanwezig publiek was duidelijk niet wild enthousiast. Het bleef beperkt tot een beleefd applaus(je).

Cinereach Music

Zijn prijs is hem zeker gegund, maar ik vraag me was wie dat het publiek is geweest dat voor hem heeft gekozen. Zeker als je kijkt naar de andere genomineerden: Triggerfinger (Offline), Paul Leonard-Morgan (Dredd), Mike Patton voor The Place Beyond the Pines en de soundtrack van The Broken Circle Breakdown door Bjorn Eriksson.

Ik ken aardig wat filmcomponisten en ik hoor heel veel soundtracks. Maar zelfs toen Rahman Altin was genomineerd had ik in eerste instantie (en nog altijd) who the f*** is this guy. Tijdens de persontmoeting dachten velen dat hij de bodyguard was van Alexandre Desplat… of van – wel aanwezig – Thomas Newman.

Na de jaarlijkse uitreiking van de prestigieuze filmmuziekprijzen bracht het Brussels Philharmonic onder leiding van Dirk Brossé een opmerkelijke selectie uit het uitgebreide oeuvre van de Franse componist Alexandre Desplat. Naar goede gewoonte kreeg ook Brian Byrne (Albert Nobbs), de World Soundtrack Discovery Award van vorig jaar, een plaatsje op de uitreiking. Evenals de muziek van de winnaar van de Lifetime Achievement Award Riz Ortolani.

Deze 13de uitreiking was er dus helaas eentje van

We zetten de winnaars nog even op een rijtje:

Film Composer of the Year
Mychael Danna  (Life of Pi)

Best Original Film Score of the Year 2012
Life of Pi van Mychael Danna

Best Original Song written for a Film
Skyfall uit Skyfall
Muziek & tekst: Adele & Paul Epworth / Uitvoering: Adele

Discovery of the Year
Dan Romer en Benh Zeitlin voor Beasts of the Southern Wild

Public Choice Award
Rahman Altin voor The Butterfly’s Dream (Kelebeğin Rüyası)

Sabam Award for Best Young European Composer
Gilles Alonzo

Lifetime Achievement Award
Riz Ortolani

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , , ,

Comments are closed.