Mysterieuze trailer voor Blancanieves

Wanda

Wanda

Als je Blancanieves naar het Nederlands vertaalt, dan krijg je Sneeuwwitje, maar vrees niet, want dit is in geen geval een KStew-vehikel, noch een stroperige Julia Roberts-film. Akkoord, ook Blancanieves is net als Snow White and the Huntsman of Mirror Mirror gebaseerd op het wereldberoemde sprookje van de gebroeders Grimm, maar deze Spaanse variant geeft wel een meer dan serieuze twist aan het verhaal.

Blancanieves vertelt de lotgevallen van Cármen, een jonge vrouw die optrekt met (stierenvechtende!) dwergen en wiens stiefmoeder moeite heeft met ouder worden, en deze frustratie afreageert op haar stiefdochter. De basis blijft dus min of meer hetzelfde maar Disney of Hollywood zijn echter in geen mijlen te bespeuren. Het gaat hier namelijk om een film in sfeervol zwart-wit zonder ook maar één gesproken dialoog. Fans van The Artist weten dus waarnaartoe!

De hoofdrol rust op de schouders van Macarena García, een nog onbekende schone. Maribel Verdú, die haar stiefmoeder vertolkt, ken je misschien wel. Zo speelde zij onder meer in Y tu Mamá también en El Laberinto del Fauno. In onderstaande trailer kom je nog niet zo heel veel te weten, en dat is maar goed ook, want deze Spaanse inzending voor de Oscars laat zich het best ontdekken in de duisternis van een filmzaal.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , ,

Comments are closed.