Na sequel en prequel: paraquel

The Bourne Legacy

Universal

Wat zijn we toch goed in het uitvinden van nieuwe woorden. De nieuwste Bourne-film, die zonder Matt Damon en mét Jeremy Renner, wordt omschreven als een paraquel. Een film die zich binnen dezelfde tijdsperiode afspeelt als het verhaal van de andere films. In dit geval lopen de avonturen van Jason Bourne en zijn evenknie Aaron Cross dus eigenlijk naast elkaar. En dat schept dan weer mogelijkheden voor tal van andere films.

Zo kunnen scenaristen weer op tal van bestaande films een paraquel schrijven. Verander gewoon het hoofdpersonages en hier en daar wat nevenfiguren en schep een nieuwe protagonist. Als die paraquel een trend wordt dan is niets meer zeker. Zo kunnen er films gemaakt worden rond Davy Jones die gelijktijdig de zeeën trotseert als Jack Sparrow. Kunnen we nog eens ondergedompeld worden in een nieuwe Inception, een nieuwe Dragon Tattoo met het verhaal van de moordenaar. Alles kan.

Wat in het geval van The Bourne Legacy niet ondenkbaar is, is dat Matt Damon terugkeert naar de franchise. Dat hebben Tony Gilroy en Frank Marshall laten vallen tijdens een interview met het magazine Empire. Tenminste dat is de droom van Marshall. Of Matt dat ook zo ziet is weer iets anders. Sony heeft trouwens de release van The Bourne Legacy met een weekje uitgesteld in Amerika (van 3 naar 10 augustus). Zo kan het de directe concurrentie van The Dark Knight Rises en Total Recall beperken en een beter resultaat aan de kassa boeken.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , ,

Comments are closed.