Natalie Dormer in The Hunger Games

Showtime

Showtime

Iedere keer als Natalie Dormer in The Tudors verscheen, wou ik haar de kop in slaan met een flinke koekenpan. ‘Wel, wel. Gaat het daar altijd zo bruut en vrouwenonvriendelijk aan toe bij Supercalifragilistic?’ Au contraire, mes amis! We verwelkomden nog maar net drie nieuwe vrouwelijke medewerkers.

Game of Thrones

HBO

Wat ik wil zeggen, is dat Dormer op meesterlijke wijze gestalte gaf aan Anne Boleyn. Al nam haar vertolking weleens een loopje met de werkelijkheid. De echte Boleyn had bijvoorbeeld drie borsten. Daar viel weinig van te merken in de bejubelde Showtime-reeks. For the record: die wetenschap heb ik ook maar eens toevallig op een Trivial Pursuit-kaartje gelezen.

Ook in bejubelde Game of Thrones –het bejubelen is tegenwoordig eerder op het kleine scherm dan op het witte doek te doen– levert de actrice een sterke prestatie. Voor wie kickt op namen: ze vertolkt Lady Margaery Tyrell, dochter van Lord Mace Tyrell, en weduwe van King Renly Baratheon. Een rol die haar zo goed afging, dat de makers het personage prompt meer naar de voorgrond schreven.

Captain America: The First Avenger

UPI

In de filmwereld is Dormer wat minder bekend. Ze viel vooral op in Casanova. Ook kreeg ze enkele minuutjes schermtijd in Captain America: The First Avenger. Met een handvol projecten in de pijplijn, trekt de Britse nu voluit de Hollywoodkaart.

Een rol in een succesvolle blockbuster kan daarbij al eens helpen. En die heeft de dame nu beet met The Hunger Games-franchise. In het derde deel, Mockingjay, kruipt ze in de huid van Cressida.

Cressida is een inwonende regisseuse  van het Capitool die het gehad heeft met the powers that be. Begeesterd door de opstand, die nu echt wel heel dichtbij komt piepen, zegt ze de totalitaire hoofdstad vaarwel.

Al snel ontpopt Dormers personage zich tot de Rudi Vranckx van Panem. Samen met haar cameracrew huppelt ze rebellenleidster Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) vrolijk achterna om promomateriaal te schieten van de oplaaiende ontvoogdingsstrijd. In het boek blijft het personage eerder op de achtergrond. Volgens de alwetende geruchtenmolen zal Cressida in de filmadaptatie een grotere rol krijgen.

Catching Fire

Belga Films

Volgens diezelfde geruchtenmolen is de casting van andere nieuwe namen volop bezig. Evan Ross, wiens belangrijkste wapenfeit eruit bestaat dat hij de zoon van soulzangeres Diana Ross is, zou Dormer vervoegen als haar regie-assistent Messalla. Ook Julianne Moore’s naam werd al enkele keren opgerocheld. De roodharige actrice zou President Coin van District 13 spelen.

Beeldmateriaal laat nog even op zich wachten. Spannend! In het boek gaat Cressida immers met een bont getatoeëerde gemillimeterde schedel door het leven. Geeft Dormer zich over aan de tondeuse? Natalie PortmanSigourney WeaverDemi Moore en Charlize Theron –leuk geprobeerd, Britney Spears– deden het haar al voor .

Het resultaat kan je in november 2014 & 2015 bewonderen. Das stimmt! Naar Hollywoodiaanse gewoonte splitsen de makers het laatste boek van Suzanne Collins trilogie op in Part I & II. Die aanpak betekende bij Harry Potter een zegen, bij Twilight een akelige vloek. Ongetwijfeld zal het internet dus nog branden door een shitload aan boze reacties van fans, rebellie predikend tegen de tweedeling van hun geliefde 390 pagina’s tellende turfje.

Maar genoeg gepalaverd over de toekomst. Het tweede deel, Catching Fire, moet eerst nog op 27 november verschijnen, godbetert!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.