Nederlandse sounddesigner geeft filmgeluidseminarie in Gent

Broken Circle Breakdown

KFD

Filmfestival Gent en de School of Arts (Hogeschool Gent) organiseren jaarlijks het Film Sound Seminar. Dit jaar verwelkomen ze Michel Schöpping. Een logische keuze, want het werk van de Nederlandse sounddesigner is dit jaar nadrukkelijk aanwezig binnen het programma van het filmfestival. Martine Huvenne is opnieuw curator van het seminarie. Zij is docente filmmuziek aan de Hogeschool Gent.

Michel Schöpping maakte furore als componist van de veelgeprezen soundtrack voor de film Altiplano (2009) en verzorgde de audio voor talloze documentaires en andere televisieproducties. Daarnaast staat hij bekend als een begenadigd sounddesigner, onder andere voor De Helaasheid der Dingen (2009). Hij is ook docent op de Nederlandse Film en Televisie Academie.

In de voormiddag zal het seminarie opgebouwd worden rond Schöppings werk als sounddesigner voor La Cinquieme Saison (competitie), Kid (competitie), The Broken Circle Breakdown (openingsfilm) en als sound supervisor voor In the Fog (officiële selectie). Tenslotte zal hij in de namiddag uitweiden over de manier waarop hij in het samenwerkingsproces als sound designer/mixer omgaat met muziek en geluid in het laatste stadium van een filmcreatie.

Het seminarie gaat woensdag 17 oktober door van 10u tot 16u30 in Kinepolis Gent. Tickets kosten €15 of €12 voor geaccrediteerden en studenten. Lunch is inbegrepen in de prijs.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , ,

Comments are closed.