Need for Speed vindt chauffeur

Electronic Arts

Een goeie adaptatie van een videogame, ooit komt het er eens van. Statistisch gezien kan het niet anders. Maar de kans dat net de verfilming van Need For Speed de banvloek zal breken, is zeer klein. En nu de regisseur ervan bekend is, is die kans zelfs nog iets kleiner geworden. Het is namelijk Scott Waugh die de snelle bolides mag temmen. En dat is, samen met Mike McCoy, de man achter het wansmakelijk patriottistische Act of Valor.

Maar het is niet alleen de man die de touwtjes in handen neemt, dat de wenkbrauwen doet fronsen. Het is het hele idee. Need For Speed is een erg succesvolle, en bijwijlen steengoeie, game over autoraces. That’s it. Er is geen noemenswaardige plot, geen ijzersterke personages, geen boeiende antagonist. Nope, het gaat over auto’s en racen. En daar kan je in een film alle kanten mee op. Basically mag Waugh dus een prent maken waarin er veel geracet wordt en kleeft Dreamworks er achteraf de sticker Need For Speed op (brand recognition weet u wel!). Maar, als het een troost kan zijn, de studio laat wel weten de verfilming trouw zal blijven aan de Need For Speed-franchise (?). Zelfs Steven Spielberg, head honcho van Dreamworks, spreekt bemoedigende woorden:

We’re excited to bring to life an exhilarating script based on an epic game that seems made for the movies.

Is dit dezelfde man die ooit Raiders of the Lost Ark heeft gemaakt?

En het is Dreamworks menens met de Need For Speed-verfilming. De hele productie ervan is een versnelling hoger geschakeld (sorry!) zodat de film nog volgend jaar over het witte doek kan razen (echt waar, sorry!). Nu nog hopen dat het project zodanig snel gaat, dat het ergens onderweg die verdwaalde boom niet ziet staan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , ,

Comments are closed.