Netflix gaat in zee met Damages-makers

Sony Pictures

Sony Pictures Television

Als ik Netflix zeg, doet dat vast en zeker een belletje rinkelen. De Amerikaanse website is dan ook de grootste on-demand-streamingdienst ter wereld. Sinds begin dit jaar biedt Netflix ook eigen series aan. En dat heeft hen geen windeieren gelegd. In juli gingen ze meteen al met 14 Emmy-nominaties aan de haal. Die gingen onder meer naar de reeks Hemlock Grove en het langverwachte vierde seizoen van Arrested Development. House of Cards, de adaptatie van de gelijknamige Britse serie met dit keer Kevin Spacey in de hoofdrol, werd zelfs de eerste onlineserie ooit die een Emmy voor beste dramareeks in de wacht sleepte.

Ook in de toekomst mogen we ons nog verwachten aan straf werk uit de Netflix-stal. Zo raakte deze week bekend dat het bedrijf voor een van zijn nieuwe reeksen een beroep doet op Todd A. Kessler, Daniel Zelman en Glenn Kessler, de makers van Damages met Glenn Close. De nog titelloze serie wordt een psychologische thriller over een aantal broers en zussen wier leven overhoop wordt gehaald wanneer het zwarte schaap van de familie opnieuw opduikt.

Netflix

Netflix bestelde voorlopig een eerste seizoen van 13 afleveringen, maar als de reeks het even goed doet als de rest van hun eigen aanbod, zal het ons niet verbazen als er nog meer seizoenen volgen. De productie van de serie start in 2014. Volgend jaar trakteert Netflix ons alvast op nieuwe afleveringen van House of Cards, Hemlock Grove en Orange Is the New Black. Vooral die laatste serie werd dit jaar een echte verrassingshit voor Netflix, en komt dus zeker nog aan bod hier op Supercalifragilistic.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , ,

Comments are closed.