Apple Newsflash: iBoy op komst?

Chicken House & Scholastic Press

Toch niet, we worden geen hipsterwebsite die nieuwe Apple-producten voorstelt. Onlangs werd wel bekend gemaakt dat het boek iBoy van Kevin Brooks een verfilming krijgt. Her en der wordt de roman geprezen. Sommigen beschrijven hem zelfs als een moderne Jekyll and Hyde. Succesvol of niet, als je hoort wat het verhaal brengt, frons je spontaan de wenkbrauwen. De synopsis:

Chicken House & Scholastic Press

“Een iPhone smakt aan heel hoge snelheid tegen het hoofd van een tienerjongen. Enkele kleine stukjes hardware kunnen bij de operatie niet verwijderd worden. De deeltjes koppelen zich aan het brein en voilà, hij verandert in een App. Een nieuwe superheld met hoog technologische krachten is geboren.”

In een boek kan je vertrouwen op de fantasie van de lezer. Ik stel me echter de vraag: hoe visualiseren ze dit in een film? De hoofdrol is weggelegd voor Will Poulter, best gekend uit films als Son of Rambow, The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader en recentelijk We’re the Millers. Beloftevolle Adam Randall neemt voor de eerste keer plaats in de regiestoel. Het zal voor de Apple-freaks nagelbijtend afwachten worden want  iBoy komt pas in 2015 in de zalen. Al heb ik een vaag vermoeden dat ze hem liever op hun iPad, iPod of iPhone bekijken.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , ,

Comments are closed.