Nieuw logo voor Universal Pictures

Universal

Universal

Het hele jaar door viert Universal Pictures zijn honderdjarig bestaan en om die speciale gelegenheid extra kracht bij te zetten wordt nu het opgefriste geanimeerde logo van de studio voorgesteld. Het nieuwe bewegende logo wordt wereldwijd vrijgegeven op 2 maart en zal vanaf nu te zien zijn op elke nieuwe release van Universal. Het nieuwe logo zet de authenticiteit van het merk in de verf en is een eerbetoon aan de rijke filmgeschiedenis van de studio, zijn culturele impact en globale visie (een statische versie van datzelfde logo prijkt bovenaan dit persbericht). Dit is intussen de zevende incarnatie van het geanimeerde logo dat de filmstudio sinds zijn begindagen liet maken.

“Onze honderdste verjaardag is de perfecte gelegenheid om een nieuw logo te creëren dat tegelijk onze toekomst weerspiegelt en ons verleden erkent,” zei Ron Meyer, President en COO van Universal Studios.  “Universals nieuwe logo is een eerbetoon aan de buitengewone erfenis van de studio, een nalatenschap van blijvende filmherinneringen die alle kijkers ter wereld met elkaar verbinden.”

Voor het ontwerp van het nieuwe geanimeerde logo, ging Universal in zee met de visual effects-artiesten van het Oscar-winnende Nieuw-Zeelandse bedrijf Weta Digital. Om de visie van Universal in een beeld te vatten, bedachten ze een eigentijds logo dat trouw blijft aan de vertrouwde identiteit van een letterlijk en figuurlijk “globale” visie. De visuele dynamiek van het nieuwe logo werd geïnspireerd door satellietbeelden die de aardbol tonen zoals hij er tijdens een heldere nacht uitziet vanuit de ruimte. In plaats van zich toe te spitsen op de continenten en fysieke grenzen die mensen van elkaar scheiden, wordt de nieuwe visie benadrukt door minuscule heldere lichtpuntjes die overal ter wereld oplichten en die de duizenden gemeenschappen symboliseren die door hun liefde voor film worden samengebracht.

Om het geanimeerde logo te ondersteunen, schreef de bekroonde filmcomponist Bryan Tyler (The Fast and the Furious franchise) een nieuw arrangement van Jerry Goldsmiths klassieke score, die het logo sinds 1997 begeleidde. Het iconische thema van Goldsmiths originele compositie blijft, maar de orkestratie werd opgefrist met een koor, nieuwe strijkers en een drumkadans die gebruik maakt van slagwerk vanover de hele wereld.

“We wilden de klassieke, door iedereen gekende, melodie gebruiken en klaarstomen voor de 21ste eeuw, met alle respect voor de originele aanpak van Jerry Goldsmith,” zei Tyler. “Ik wilde dat het een eerbetoon zou vormen aan alle fantastische films die Universal in de loop der jaren heeft gemaakt en zo het verleden met het heden verbinden.”  

Naast dit nieuwe logo heeft Universal voor zijn 100ste verjaardag nog tal van andere grootse initiatieven in petto: een grootschalig restauratieproject, speciale home entertainment releases, themaparkfeesten en een speciale galaviering in het gezelschap van de filmmakers en artiesten die mee de geschiedenis van de studio hebben geschreven. Daarnaast zal de studio de 100ste Verjaardag in het zonnetje zetten op verschillende filmfestivals wereldwijd, alsook tijdens speciale evenementen, panels en activiteiten.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , ,

Comments are closed.