Nieuwe Batman in 2016?

20th Century Fox

Niemand die verwachtte dat Warner Bros. en DC Comics na The Dark Knight Rises hun melkkoe op stal zouden zetten. Maar dat Bats mogelijks al over een luttele vier jaar zijn comeback zal maken, is toch een beetje een verrassing. Al zou het tegelijk – als het hele verhaal tenminste waar is – een heel logische stap zijn.

Waar gaat het nu precies over?  Volgens een Amerikaanse bron hebben de studio en de comicgigant al een volledige planning op poten gezet voor de reboot van de Batman-franchise. Stap één daarin was nieuw leven blazen in Superman (zie Man of Steel, gepland voor 2012, waar Zack Snyder momenteel nog druk aan werkt) en hem ook te laten bestaan in een universum waar ook andere DC-helden in voorkomen. Stap twee, in 2014, is dan de Justice League-film waarin, Avengersgewijs, een aantal DC-helden het opnemen tegen één of andere superslechterik. En stap drie, in 2016, zou dan een nieuwe volwaardige Batman-film worden.

Warner

De reboot wordt – driewerf hoera! – geen origin story. We zouden een Batman krijgen die net aan zijn tweede jaar crimefighting is begonnen. En mogelijks zou de film simpelweg The Batman heten.

Voor alle duidelijkheid; neem alles wat hier boven staat met een stevige korrel zout. De kans is groot dat dit allemaal maar een zootje balderdash en codswallop is. Anderzijds, er zit wel logica in dat plan. Batman opvoeren in Justice League  – hij is ondertussen toch een gevestigde waarde – en hem dan daarna weer zijn eigen ding laten doen. It might just work.

[imagebrowser id=24]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , ,

Comments are closed.