Nieuwe componist voor Star Wars Rogue One

Filmfestival Gent

Filmfestival Gent

Vorige week bereikte ons het heuglijke nieuws dat de Star Wars-spinoff waar Gareth Edwards zijn Godzillatanden zou in zetten Rogue One zal heten en dat die in december van 2016 in de zalen zal komen. En meteen raakte ook bekend dat Felicity Jones – wat gaat het tegenwoordig hard voor die jongedame – één van de belangrijke rollen op zich zal nemen. En nu is er nog een nieuwtje vrijgegeven. En dat zou de fanboys wel eens doen kunnen steigeren.

Want voor Rogue One gaat Edwards niet – niet! – samenwerken met componist John Williams maar wel met zijn Godzilla-buddy Alexandre Desplat. Heiligschennis of een briljante zet, de toekomst zal het wel uitwijzen. Het zal in elk geval een aparte ervaring zijn om een Star Wars-film te bekijken zonder de muzikale handtekening van de maestro. Al is het strikt genomen niet de eerste keer dat Williams afwezig is in the galaxy far, far away. Voor Star Wars: The Clone Wars, de animatiefilm die de start betekende voor de tv-reeks, leverde Kevin Kiner de muziek.

Of het Edwards is die absoluut met Desplat wil samenwerken of Williams die past voor de Rogue One, is niet geweten. Al lijkt het me niet ondenkbaar dat Williams – de man is ondertussen 83 – het niet ziet zitten om drie scores (Episode VIII van Rian Johnson volgt in 2017) in drie jaar tijd uit zijn koker te persen. En trouwens, wat afwisseling is misschien niet slecht. Als de Star Warsspinoffs hun eigen muzikale identiteit krijgen, hebben ze misschien ook sneller hun bestaansrecht. En Desplat is overigens niet bepaald een kneusje. Hij won een maand geleden nog een Oscar voor zijn score voor The Grand Budapest Hotel.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , ,

Comments are closed.