Nieuwe Featurette 300: Rise of An Empire

Warner Bros.

Warner Bros.

Nu de release van 300: Rise of an Empire dichterbij komt loopt de marketingmachine helemaal warm. Daarom worden we getrakteerd op een nieuwe ‘behind the scenes’ featurette van de film.

Veel introductie behoeft de nieuwe 300 natuurlijk niet. De stijl van de originele film wordt helemaal doorgetrokken in de opvolger en deze zal zoals zijn voorganger ongetwijfeld weer lekker bloederig zijn. Alleen de reden voor al dat bloedvergieten is nu wat anders. Xerxes, de boosdoener uit de originele film heeft het nu namelijk op de stad Athene gemunt. Lees hier onze eerdere bespreking van 300: Rise of an Empire.

De nieuwe featurette brengt ons helaas niet veel bij. En dat terwijl er toch heel wat interessants over deze film te vertellen valt. Ik heb het dan vooral over de technische aspecten. Je bent er voor of niet, maar de graphics van deze films zijn op zijn minst indrukwekkend. Zowat de hele film is met green screen gedraaid, en de makers zijn er met de eerste film in geslaagd een ongelofelijk herkenbaar kleurenpalet te creëren. Ook de bijna computer-achtige beelden en slow-motions van bloederige veldslagen waren absoluut uniek ten tijde van de originele 300. Helaas leren we over al deze zaken helemaal niets. Het filmpje is hooguit een geschiedenislesje, uitgewerkt op zijn Hollywoods. Ook de makers spreken vooral zelf hun bewondering uit voor hun nieuwe product. 

Desalniettemin, als de special je extra veel zin heeft gegeven om de film te zien kan je vanaf 5 maart terecht in de bioscoop!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: ,

Comments are closed.