Nieuwe franchise voor Vin Diesel

UPI

UPI

Als je zo breed geschouderd bent als Vin Diesel dan kan je gerust een paar franchises tegelijk torsen. Naast de Fast & Furious-reeks, de Riddick-films – en wellicht ook nog met een dubbelgespierde teen in het Marvel-bad – wil de actiester nu ook nog een nieuw filmhandeltje opstarten. Diesel heeft namelijk zijn naam verbonden aan Soldiers of the Sun. De producerende studio Universal hoopt dat Soldiers het begin kan zijn een nieuwe winstgevende franchise.

Soldiers of the Sun wordt een sci-fi-prent die zich afspeelt in een postapocalyptische wereld. Centraal staat een groep soldaten, wellicht geleid door de Vin-ster. Zij strijden tegen de Orcs, een alienras dat Mexico heeft veroverd. Tussen de gevechten door leren de soldaten het bestaan kennen van een mythische gouden stad. Eentje die toevallig is ingenomen door de Orcs (wat een vreselijke naam voor de aliens!). De rest laat zich uiteraard raden. Het team wil de stad bevrijden en nadien stevig de zakken vullen.

Als pulpy sci-fi-actiefilm kan dit best iets worden. En waar het project ook nog punten scoort is dat het iets volledig origineel – als in voor de verandering eens niet gebaseerd op een tv-reeks, boek, strip, gezelschapsspel, kermisattractie,… – is. Het script is van de hand van Arash Amel. Hij schreef ook het scenario voor Grace of Monaco, die begin volgend jaar hier in de zalen loopt.

Een regisseur is er nog niet voor het project. Op zich geen probleem want voor Diesel zijn spierballen kan rollen voor deze prent moet hij eerst nog opdraven in Fast 7 en in The Last Witch Hunter.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , ,

Comments are closed.