Nieuwe Matrix-trilogie aan het uploaden?

Warner Bros.

Warner Bros.

Het gerucht dook op als een glitch in een computerprogramma. Broer en zus Wachowski zouden druk aan het schrijven zijn aan een nieuwe trilogie Matrix-films. Het waren de collega’s bij Latino Review die het verhaal de wereld instuurden.

We’ve been told that the Wachowski’s have already started the writing process with early treatments and outlines already turned into the studio.

Warner Bros.

Vooraleer u uw allerlangste zwartleren jekker en jaren ’90 zonnebril opnieuw van zolder haalt, toch even meegeven dat het hier echt wel gaat om een gerucht. Eentje die trouwens de voorbije jaren zo nu en dan de kop opstak. Dus best alles met een stevige korrel zout nemen. Anderzijds, dat Latino Review met het verhaal uitpakt – de site is zo betrouwbaar als een bic-balpen -, doet vermoeden dat er misschien wel iets van aan is. Onlogisch zou het in elk geval niet zijn. Elke grote studio is op zoek naar nieuwe succesformules. En The Matrix-trilogie wás een succes voor Warner Bros. De drie films brachten samen meer dan anderhalf miljard dollar op. Dat Warner die cashcow nieuw leven wil inblazen, is perfect aannemelijk. Het universum van de films leent zich in elk geval tot heel wat nieuwe verhalen. Er is een rijke historiek – Neo was niet de eerste The One, weet u nog – en binnen The Matrix is werkelijk alles mogelijk (het is een friggin’ computerprogramma!).

En wat u en ik ook mogen denken van de twee Matrix-sequels – mijn mening: Reloaded was ok, Revolutions een sof -, de hele trilogie was zowel inhoudelijk als vormelijk één van de meest ambitieuze ooit. Met Cloud Atlas – eentje die u ab-so-luut moet gezien hebben – bewezen de Wachowski’s nog niets aan ambitie te hebben ingeboet. Als ze hun meest far out filosofische kronkels een beetje in bedwang kunnen houden, en hun hele exposition niet ergo, concordantly en vis-à-vis laten vertellen door een man met een baard, dan zie ik een nieuwe Matrix-trilogie met een zeker enthousiasme tegemoet. En om dat ook bij u nog even aan te wakkeren, trakteer ik nog even met die ene verbluffende shootout uit de eerste film. 

’t Is niks!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , ,

Comments are closed.