Nieuwe poster voor Carrie-remake

MGM

Het is ondertussen al anderhalf jaar geleden dat MGM voor het eerst aankondigde dat ze aan een nieuwe Carrie bezig waren. Stukje bij beetje sijpelde het nieuws over deze remake binnen. Stephen King, die het boek schreef dat aan de basis ligt van de adaptaties, liet bijvoorbeeld weten dat Lindsay Lohan zijn keuze zou zijn om Carrie te spelen.

Nu verscheen ook de eerste poster voor deze remake. Op de poster zien we een extreme close-up van hoofdrolspeelster Chloe Moretz, uiteraard met het nodige bloed. Grote letters kondigen aan “you will know her name”, en dat doen we natuurlijk al. Het is net omdat Carrie al zo universeel bekend is, dat deze poster bijna alle info achterwege kan laten, en toch het meest effect heeft.

MGM

Deze poster lijkt jammer genoeg zowat het meest interessante aan deze remake. Tegen beter weten in blijft Hollywood cultklassiekers recycleren, en cult is nu eenmaal iets dat zich moeilijk laat hermaken. Chloe Moretz zal ook weinig doen om deze interpretatie memorabel te maken. Ze is bekend geworden met dit soort kwade tienerrollen, en veel vernieuwing verwachten we dan ook niet van haar. Sissy Spacek, die de rol speelde in de cultklassieker van Brian De Palma, blijft de definitieve Carrie. Om dat te veranderen zal toch een sterkere actrice dan Moretz nodig zijn.

Wel kunnen we uitkijken naar Julianne Moore, die in de rol kruipt van Carrie’s ultraconservatieve, en ultragestoorde moeder. Dit personage is mogelijks fascinerender dan Carrie zelf, en Moore lijkt de geknipte persoon om haar tot leven te brengen. Spacek was misschien de definitieve Carrie, maar misschien gaat Moore wel de filmgeschiedenis in als dé Margaret White.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , ,

Comments are closed.