Scenarist voor vijfde Pirates

Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides

Walt Disney

De vierde Pirates of the Caribbean was dan misschien niet veel soeps – yawn, me mateys! -, hij bracht wel een aardig hoopje dubloenen op voor de schatkist van Disney. En dus liggen er plannen op tafel voor een vijfde Pirates-film. Scenarist Jeff Nathanson krijgt de taak om een fatsoenlijk verhaal te schrijven voor de nieuwe episode. Een eerste aanzet voor de film is al geschreven door Terry Rossio, die een hand had in alle voorgaande piratenavonturen.

Dat er een scenarist is aangeworven betekent nog niet noodzakelijk dat Pirates of the Caribbean 5 er effectief komt. Johnny Depp, rond wie de hele franchise uiteindelijk draait, heeft laten weten dat hij met plezier zijn slap handje en cutlass weer bovenhaalt maar alleen als er een scenario is dat hem bevalt. De nieuwe scenarist kan dus maar beter zijn best doen (al is de kans zeer reëel dat Depp hard to get speelt om zijn prijskaartje nog wat op te drijven).

Nathanson is wel een man met ervaring. Hij heeft Catch Me If You Can en The Terminal op zijn conto staan. Maar aan de andere kant is hij ook mee verantwoordelijk voor rotzooi als Speed 2: Cruise Control, Rush Hour 2 en 3 en – the horror, the horror! – Indiana Jones and the Kingdom of the Crystall Skull.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , ,

Comments are closed.