Nieuwe teaser voor Del Toro’s The Strain

 

FX Productions

FX Productions

Vampieren kennen al een ellenlange geschiedenis op het grote scherm. Van het immer geweldige Nosferatu in 1922 tot Dracula in de jaren 30 (met Béla Lugosi) tot, recenter, een reeks aan Bladefilms. Daarnaast ontstond op televisie de ietwat sexy en sympathieke vampier, in series zoals True Blood en The Vampire Diaries. Het publiek heeft de smaak van het bloed kennelijk te pakken.

Dark Horse Comics

Na het geweldige Pan’s Labyrinth en het ietwat minder geslaagde Pacific Rim opent nu ook Guillermo del Toro zijn trukendoos vol vampieren in The Strain. Het boek schreef del Toro reeds in 2009 en beslaat het eerste deel van een trilogie. Na The Strain volgen immers nog The Fall (2010) en The Night Eternal (2011). De adaptatie van het boek (of de boeken) bevat alvast dertien afleveringen, wat niet enorm lang is. In juli zou de eerste aflevering uitgezonden worden. Guillermo del Toro heeft alvast de creatieve controle over het project en neemt ook de regie op zich. Samen met Chuck Hogan, met wie hij ook het originele verhaal schreef, maakte hij ook de adaptatie naar het scherm.

Verwacht echter geen sexy, getormenteerde doch sympathieke bloedzuigers. Nee, del Toro gaat terug naar het fundament van de vampier en gaat zelfs in overdrive. Zijn nachtkruipers voeden zich – uiteraard – met bloed. Ze gebruiken daarvoor alleen niet hun scherpe hoektandjes. Del Toro’s vampieren gebruiken hun hele gelaat: hun kaken komen los en iets dat op een tong lijkt komt tevoorschijn om hun slachtoffers leeg te zuigen. Om het plaatje compleet te maken, mag de kijker zich verwachten aan oerlelijke wezens: naarmate de vampier ouder wordt, verliest hij of zij niet alleen het haar maar ook de oren, vingernagels, neus, etc. Geen prettig zich dus.

De trailer voelt alvast enorm dreigend aan. Langzaam maar zeker duikt New York in (eeuwige?) duisternis. De ‘He is Here’ zou op een zekere Jusuf Sardu, ook gekend als The Master, kunnen slaan. Hij is een van de originele en oudste vampiers in de trilogie. Naast zijn ouderdom blijkt hij ook nog eens een reus te zijn. In het verhaal zou hij zowat de belangrijkste tegenstander kunnen vormen voor Dr. Ephraim Goodweather (gespeeld door Corey Stoll) en Dr. Nora Martinez (gespeeld door Mia Maestro). Het zou alvast een epische strijd kunnen opleveren

Benieuwd wat de volgende teasers, trailers, foto’s, … op gaan leveren!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , ,

Comments are closed.