Colin Trevorrow regisseur van Jurassic Park IV

Universal Pictures

Universal Pictures

Hollywoods beroemdste regisserende baard zal dan toch niet achter de camera’s staan van Jurassic Park IV.

Universal Pictures verklapte dat nieuwkomer Colin Trevorrow een vierde aflevering aan de Jurassic Park-franchise mag breien. Steven Spielberg tekent wel voor de productie en hij hield ook de pen vast bij het schrijven. Maar toch blijven de fans van het eerste uur wat op hun honger zitten.

De keuze voor Colin Trevorrow is op zijn minst gezegd verrassend. De man is bezwaarlijk gepokt en gemazeld in het blockbuster milieu. Wel ging hij eind 2012 over de lippen als potentiële regisseur voor Episode VII van de nog steeds erg succesvolle Star Wars sagaFlitsende lichtzwaarden en stormtroopers zaten er uiteindelijk niet in voor Trevorrow. De regie van de langverwachte Jurassic Park IV mag alvast een mooie troostprijs heten. Het derde deel van de hand van Joe Johnston dateert al weer uit 2001.

Liefhebbers van de betere kleine onafhankelijke film zullen hem allicht kennen van Safety Not Guaranteed, ’s mans vermakelijke filmdebuut uit 2012. Zijn palmares oogt verder redelijk magertjes. Met de tv-film Gary: Under Crisis, de documentaire Reality Show en zijn kortfilm debuut Home Base kan je Trevorrows ervaring op een hand tellen. Maar ach, hij heeft een baard en een bril, altijd een goed voorteken als je in Spielbergs voetsporen wil staan. Of hij daar daadwerkelijk in slaagt zien we in juni 2014. In tussentijd kunnen de wantrouwige Jurassic Park fanboys alvast de messen slijpen op het internet.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , ,

Comments are closed.