Game of Thrones: Blackwater

HBO

Veel Game of Thrones-fans hebben zich afgevraagd hoe HBO de Battle of Blackwater in beeld ging brengen, het bloedige hoogtepunt van het tweede boek. Volgende week zondag is het zo ver in de US en komt de negende en voorlaatste aflevering van seizoen 2 op de buis met de kort maar krachtige titel: Blackwater.

Pathé Pictures International

Aangenaam en geruststellend was de verrassing toen bekendgemaakt werd dat het script van deze aflevering door George R. R. Martin himself was aangepast en geregisseerd ging worden door Neil Marshall. Neil Marshall bouwde zichzelf een aanzienlijke cult aanhang met zijn low-budget debuut Dog Soldiers (over Briste soldaten op oefening in de Schotse bossen die worden aangevallen door weerwolven). Donkere humor, pop-referenties, DIY-wolfkostuums en een erg frisse montage maakten er een opwindende guilty pleasure van en met de claustrofobische/feministische The Descent haalde hij zelfs een internationale distributie én een aantal nationale prijzen.

HBO

Met Doomsday maakte Marshall het zich wat makkelijker door de post-apocalyptische Mad Max toer op te gaan en maar in 2010 kreeg hij een groter budget plus namen als Michael Fassbender, Dominic West en Liam Cunningham (Ser Davos in de Game of Thrones-serie) en filmde hij de meer dan middelmatige Centurion, over het Negende Romeinse Legioen die verloren ging achter de muur van Hadrianus in Schotland. Over de kwaliteit van Centurion is al veel gediscussieerd, maar de vormgeving van de film past perfect bij de wat HBO ons tot nu toe voorschotelde als actiescènes in Rome of Game of Thrones. Het is dus spannend uitkijken naar wat de wekenlange, nachtelijke zeeslag-opnames opleverden.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , ,

Comments are closed.