Polanski in therapie

Roman Polanski

Focus Features

De Poolse regisseur Roman Polanski keert terug naar Cannes om zijn kortfilm A Therapy voor te stellen, een reclamespotje dat hij voor het Italiaanse modehuis Prada heeft gemaakt. Eerder werd gezegd dat Polanski het over zijn nieuwe film zou hebben, maar een nog-geen-4-minuten-durende stunt kunnen we nu moeilijk een film noemen. Met alle respect voor Ben Kingsley en Helena Bonham Carter die ze voor het filmpje te pakken hebben gekregen.

Ik, en misschien ook een aantal festivalgangers, had eerder verwacht dat Polanski zijn nieuwste film D., gebaseerd op de beruchte Dreyfus-affaire, aan de wereld zou presenteren. De joods-Franse officier Alfred Dreyfus werd in 1894 valselijk beschuldigd van spionage voor Duitsland. Over de cast van D. is voorlopig nog niets bekend, maar op het einde van het jaar wil Polanski beginnen aan de opnames in Frankrijk. Het script werd geschreven door Robert Harris met wie de regisseur in 2010 al aan The Ghost Writer heeft gewerkt.

Polanski heeft in 2002 wel mogen pronken met een Gouden Palm voor zijn meesterwerk The Pianist. De pianostukken en Adrien Brody’s geniale performance sturen nog steeds rillingen door mijn lijf. Maar iets zegt me dat A Therapy niet snel met een prijs zal gaan lopen. Hier krijgen jullie die alvast te zien.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , ,

Comments are closed.