Testvisie Noah baart Paramount zorgen

Paramount

Paramount

Naar aanleiding van de testvisie van Darren Aronofsky’s volgende film Noah is er commotie ontstaan bij producent Paramount. Om de voorlopige montage te toetsen aan de goede smaak van het doelpubliek, organiseerde Paramount naar goede gewoonte testvisies op verschillende Amerikaanse locaties. Verfilmingen van Bijbelse teksten en religieuze iconen in het algemeen staan namelijk altijd wel garant voor de nodige opspraak. Dit kan een film zowel ten goede komen aan de kassa als ten slechte.

Paramount

Zowel het joodse publiek in New York, het christelijk publiek in Texas als het gemengd publiek in Californië reageerden echter op z’n minst gemengd. Noah is een vrije adaptatie van het Bijbelse personage dat een ark bouwde teneinde het voortbestaan van alle diersoorten te vrijwaren na de zondvloed.

Het zal Aronofsky’s duurste film worden tot nu toe met een hele resem bekende koppen en een aantal van de meest complexe CGI-scènes die Walt Disney’s Industrial Light & Magic tot nu toe produceerde.

Hij goot het script van de film ook in een strip (die ik overigens verschrikkelijk vond). Wie dus benieuwd is naar de plot, kan gerust reeds gaan piepen.

De vragen die we ons nu stellen zijn de volgende:

 

  • Zal de regisseur die ons pareltjes voorschotelde al The Fountain en Black Swann zijn visie op het eindproduct kunnen doordrukken?
  • Heeft hij daar al een akkoord over kunnen afdwingen bij Paramount tijdens de pre-productie?
  • Kunnen ze samen de verwachtingen voor dit enorm project inlossen?
  • En tenslotte: Wat bedoelt Aronofsky precies wanneer hij meldt dat alle dieren in de film computer gegenereerd zijn en ietwat bijgewerkt zodat ze niet helemaal op bestaande dieren zouden lijken?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , ,

Comments are closed.