Non-Stop: Liam Neeson in een gekaapt vliegtuig

Universal

Universal

Wat denkt u van de volgende ingrediënten: vliegtuig, terrorist, bom? Been there, done that. Maar wat als ik daar nog bijvoeg: Liam Neeson, Julianne Moore en Lupita Nyong’o! Yes, yes, yes…

Ik heb het hier over Jaume Collet-Serra’s nieuwe gerechtje Non-Stop dat in februari de bioscopen onveilig zal maken. De eerste trailer die enkele dagen geleden online kwam vertelt ons dat Liam Neeson als U.S. Air Marshal halsbrekende toeren moet uithalen om de passagiers van een gekaapt vliegtuig veilig op de grond te brengen. De onbekende kaper plant namelijk elke twintig minuten een passagier te doden als hij niet snel losgeld krijgt. Alsof dat nog niet genoeg druk is op de schouders van Neeson telt ook een bom op het vliegtuig rustig af naar de ontploffing.

Tribecafilm somt even de vijf redenen op waarom dit geweldig cinemavoer is:

1. Liam Neeson: de man schittert altijd wel op zijn eigen manier. Nu zal hij dat doen in een echte blockbuster. Neeson wordt vergeleken met de Harrison Ford van halfweg de jaren negentig toen diens grote blockbuster The Fugitive goed onthaald werd door de critici en een aantal oscarnominaties verzilverde. Maar of Liam Neeson dat trucje ook kan uithalen valt natuurlijk nog af te wachten.

2. Time-bomb: de klassieke uitvoering, met klokje, van de vliegtuigbom is aanwezig. What else?

3. SMS?: Hoe krijg je een tekstberichtje getoond in een film? Toon het gewoon op het grote scherm. Wordt meer en meer gedaan.

4. De cast: Laten we duideijk zijn, dit is een one-man show. Liam Neeson is de naam. Maar het moet gezegd, de rest van de cast is ook om van te smullen. Julianne Moore, Lupita Nyong’o (12 Years a Slave), Michelle Dockery (Downton Abbey) en Scoot McNairy (Argo) zijn niet onmiddelijk de namen die we verwachten in een popcornthriller en al zeker niet allemaal samen.

5. Mission Impossible: De trailer sluit af met Liam Neeson die zijn vuurwapen ledigt in het midden van een acrobatische sprong. Nooit gedacht om hem die Tom Cruise move te zien doen.

Al dat lekkers mag u verwachten vanaf 26 februari!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , ,

Comments are closed.