Noordzee, Texas wint Prijs Beste Regiedebuut in Zuid-Afrika

Noordzee, Texas

KFD

Op de vijfde editie van het Cape Winelands Film Festival in Kaapstad heeft de Vlaamse regisseur Bavo Defurne de Best First Feature Director Award (Prijs voor Beste Regiedebuut) gewonnen met zijn speelfilmdebuut Noordzee, Texas. In Nederland verschijnt de film op 10 april op dvd.

Noordzee, Texas, een adaptatie van het boek Nooit gaat dit over van André Sollie (Uitgeverij Querido), gaat over Pim die eind jaren 60 opgroeit in een kustdorpje. Als puber droomt hij van zijn stoere buurjongen, zijn motorheld. Maar Gino is niet zo’n dromer. Of wel?

Noordzee, Texas blijft scoren in het buitenland. Op 1 april is de film de officiële afsluiter van het London Gay and Lesbian Film Festival. Ongeveer een week later komt de film uit in Groot-Brittannië. Ondertussen is de film ook te zien in Nederland. In totaal is Noordzee, Texas al verkocht aan 10 landen waaronder de VS, Duitsland, Frankrijk, Italië, Canada, Zwitserland en, opvallend, Polen.

Eind vorig jaar schitterde Noordzee, Texas nog op de Rode Loper van het Internationaal Filmfestival van Rome waar de film aan de haal ging met de Marc’Aurelio Alice nella Città 13+ Award, de belangrijkste onderscheiding in de Alice in the City competitie. In januari werd Noordzee, Texas met veel bijval vertoond op het Palm Springs International Film Festival. En op het Wereldfilmfestival van Montréal vorig jaar werd het de eerste Vlaamse film die er de Zilveren Zenith voor Beste Filmdebuut wegkaapte.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , ,

Comments are closed.