Nymphomaniac in Gent

Melancholia

Wild Bunch Benelux

Vandaag zijn de opnames gestart van Nymphomaniac. Het is de nieuwste film van  de Deense regisseur Lars von Trier. Het bijzondere aan dit alles is dat de opnames deels in Gent worden gedraaid. Gedurende 11 weken zal de spraakmakende regisseur met zijn cast & crew de Artevelde stad onveilig maken. De rest van de filmopnames gebeurt in het Duitse Noord-Rijnland-Westfalen.

Nymphomaniac wil het erotische leven van een vrouw in beeld brengen tot haar vijftigste. Het verhaal wordt verteld door het hoofdpersonage, de zelfverklaarde nymfomane Joe. De in elkaar getimmerde Joe wordt op een koude winternacht gevonden in een steegje door de oude charmante vrijgezel Seligman. Hij neemt haar mee naar zijn appartement, waar hij haar wonden verzorgt en haar ondertussen uitvraagt over haar leven.
 
Charlotte Gainsbourg, die eerder al speelde in von Triers Melancholia, neemt de rol van Joe voor haar rekening. Seligman wordt gespeeld door Stellan Skarsgard, die onder meer bekend is van Breaking the Waves. Andere bevestigde namen op de voorlopige cast-lijst zijn Stacy Martin (als de jonge Joe), Shia LaBeouf, Jamie Bell, Connie Nielsen en Mia Goth. De film wordt omwille van censuur uitgebracht in verschillende versies. Nymphomaniac wordt in 2013 in België verdeeld door ABC Distribution.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , ,

Comments are closed.