One Shot Cinema: programma 2014 (1)

Wild Bunch

Wild Bunch

In samenwerking met KASKcinema presenteert Film Fest Gent One Shot Cinema. Dit vormt dan ook het ideaal platform voor onafhankelijke films die het moeilijk hebben om een Belgische/Europese distributeur te vinden. Eens per week, op woensdag, kunt u op het Bijlokehof terecht om hedendaagse, cutting-edge cinema te ontdekken.

Het startschot van dit semester werd onlangs gegeven met Maniac van Frank Khalfoun (P2). Deze gelijknamige remake van een B-horror film uit de jaren ’80 volgt het leven van Frank (Elijah Wood), een eigenaar van een mannequin-winkel met een passie voor het achtervolgen en scalperen van jonge vrouwen. Om deze Oepidus-gone-wrong te moderniseren werd het geheel uit de ogen van Frank zélf gefilmd, wat de film een lekker subversief laagje geeft. Onze recensie zal weldra verschijnen, maar tot dan… de trailer:

Geen nodeloos bloedvergiet voor de maand maart. Dan krijgen we de nieuwste, rauwe prent van Kim Ki-Duk (regisseur van Bin-Jip en de prachtige Spring, Summer, Fall, Winter… and Spring) voorgeschoteld. Pieta vertelt het verhaal van een agressieve woekeraar die plots bezoek krijgt van een vrouw die beweert zijn moeder te zijn. Dit drama met gewelddadige uitbarstingen was tevens de winnaar van de Gouden Leeuw uit 2012.

In april keren we terug naar het horror-genre. Hier geen scalpels van jonge deernes op de vloer, maar een film dat op zich op de psyche van diens twee protagonisten focust. In The Battery volgen we twee mannen die hun conflicten in toom moeten houden tijdens een zombie-apocalyps. Wat sommigen als een trage film zullen ervaren, zullen anderen dan weer bekoren voor diens anti-genre aanpak. De trailer vindt u hieronder:

Voor degene die de weg naar KASKcinema nog niet gevonden hebben: Godshuizenlaan 4 te Gent. Dit allemaal voor een democratisch prijsje trouwens! 5 euro per plaats en 3 euro als u student, werkloos of 65+ bent. Hun dagelijkse voorstelling start om 20u30.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.