Ontdek de Vlaamse cast van Free Birds

Reel FX Creative Studios

A-Film

Stand-up comedian/zanger Alex Agnew, acteur/presentator Niels Destadsbader en radio & tv-omroepster Erika Van Tielen verlenen hun stemmen aan de animatiefilm Free Birds.

Regisseur en screenwriter Jimmy Hayward (bekend voor zijn animaties uit Toy Story, Monsters Inc. en Finding Nemo) en producent Aron Warner (Shrek) brengen samen de eerste, volledig computer geanimeerde bioscooprelease uit van de award-winning Reel FX Animation Studios in Dallas, Texas.

A-Film

In de originele film bestaat de stemmencast uit Owen Wilson (Midnight in Paris), Amy Poehler (Horton Hears A Who!) en Woody Harrelson (The Hunger Games) en komt op 1 november in de Amerika uit.

De Vlaamse versie is van de hand van duizendpoot schrijver/muzikant/acteur Karel Vereertbrugghen. Karel heeft naast zijn muzikale carrière ook voor radio en televisie gewerkt. Zo werkte hij onder andere mee aan de Canvascrack met Herman Van Molle en radioprogramma’s als Het Vermoeden, De Nieuwe Wereld en De Perschefs. Ook is hij bekend als Peter Paulus Post in het kinderprogramma De Boomhut en had hij een gastrol in Kulderzipken.

Free Birds zal zowel in de originele als Vlaams gesproken versie uitgebracht worden in België.

Over de film

A-Film

Reggie (Niels Destadsbader), een innemende en ietwat naïeve kalkoen, wil niet worden opgegeten tijdens de feestdagen en probeert zijn gevederde vrienden op de boerderij te overtuigen dat ze moeten ontsnappen. Samen met Jake (Alex Agnew) start hij een gevaarlijke missie om kalkoen definitief van het menu te schrappen.

Jake heeft een waanzinnig plan bedacht om in te breken bij een geheime legerbasis waar een tijdmachine staat. Hij wil terug in de tijd om ervoor te zorgen dat mensen nooit meer kalkoen eten. De twee werken zich keer op keer in de nesten, maar weten steeds op het nippertje te ontsnappen. Om hun plan helemaal te laten slagen krijgen ze de hulp van de knappe Jenny (Erika Van Tielen). Zal het hen lukken om het lot van alle kalkoenen te redden?

Stemmen: Alex Agnew (Jake), Niels Destadsbader (Reggie) en Erika Van Tielen (Jenny)

Free Birds zal zowel in de originele als Vlaams gesproken versie uitgebracht worden in België en je kan deze gaan bekijken vanaf 11 december in de bioscoop.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.