Ook The Walking Dead krijgt een spin-off

The Walking Dead

AMC

Ze beginnen stilaan zenuwachtig te worden bij AMC. De Amerikaanse zender ziet de komende maanden twee van zijn succesvolle series (Breaking Bad en Mad Men) eindigen en de nieuwe series zijn niet van hetzelfde niveau. Nog maar pas kwam het bericht dat de Amerikaanse versie van The Killing (opnieuw) gecanceld wordt, en ook Low Winter Sun (nota bene geprogrammeerd na Breaking Bad) kan de kijker maar matig boeien. De kans is groot dat kijkcijferkanon The Walking Dead de komende jaren op zijn eentje de zender boven water moet houden.

Als gevolg van de creatieve moeilijkheden bestelde de zender daarom al een prequel op Breaking Bad, Better Call Saul, die zal draaien rond Saul Goodman, de advocaat van Walter White. Maar daarnaast werkt de zender ook aan een spin-off van The Walking Dead. Geen prequel of sequel, maar een aparte serie met nieuwe personages, die zich afspeelt in dezelfde wereld als zijn grote broer.

De reeks zal pas in 2015 op de buis verschijnen. Het is nog onduidelijk of de hoofdpersonages van de nieuwe serie in The Walking Dead geïntroduceerd zullen worden, laat staan of de twee reeksen überhaupt met elkaar in contact zullen staan. Wel zeker is dat Robert Kirkman, uitvoerend producent van The Walking Dead en bedenker van de stripreeks waarop de serie (losjes) gebaseerd is, ook betrokken zal zijn bij de spin-off, net als zijn collega’s Gale Anne Hurd en David Alpert.

Kirkman zelf is blij dat hij bij de nieuwe serie niet gebonden zal zijn aan de stripreeks:

After 10 years of writing the comic book series and being so close to the debut of our fourth, and in my opinion, best season of the TV series, I couldn’t be more thrilled about getting the chance to create a new corner of The Walking Dead universe. The opportunity to make a show that isn’t tethered by the events of the comic book, and is truly a blank page, has set my creativity racing.

Het vierde seizoen van The Walking Dead start in de VS op zondag 13 oktober.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , ,

Comments are closed.