Opvolger voor The War of the Roses

Gracie Films

Gracie Films

De lijst met films die ik ooit zou moeten zien blijft groeien. Naast klassiekers met bv. Charlie Chaplin of van bv. Fritz Lang, … zijn er ook veel recentere films die nog voor mijn geboorte gedraaid zijn. Denk maar aan The Shawshank Redemption of Goodfellas. Mijn excuses voor mijn nalaten deze klassieker nog niet gezien te hebben. Kort gezegd: Ik wil eigenlijk liefst zo veel mogelijk films zien, oude én nieuwe.

Vandaag is er nog eentje meer op die inmiddels ellenlange lijst gekomen: War of the Roses, een kennelijk erg succesvolle scheidingskomedie van én met Danny Devito uit 1989. De adaptatie van het gelijknamige boek kende naast Devito andere sterren als Michael Douglas en Kathleen Turner. Zoals ik al zei: weer een filmpje meer op mijn ondertussen meterslange filmlijst.

Gracie Films

De film blijkt zo populair te zijn, dat er gedacht wordt aan een opvolger. Het boek, The War of the Roses, geschreven door Warren Adler kent ook een opvolger genaamd The Children of The Roses. Hierin staan – uiteraard – de kinderen centraal. Zij zijn opgegroeid en hebben hun getroebleerde jeugd achter zich gelaten, of toch proberen te laten. Josh, de zoon van de familie, is inmiddels getrouwd en heeft een schoonmoeder ‘from hell’ en zijn gezin zal uiteindelijk ook te leiden hebben onder de problemen in het huwelijk. Ondertussen is zijn zus, Evie, een chronische veelvraat geworden met een eigen reeks problemen.

The underbelly of a troubled family, which, in this new scenario has produced a serial adulterer, a gluttonous gourmand, the protective mother-in-law and grandchildren who are deeply impacted by the generational dysfunction.

Permut Pictures belooft alvast een cast met enorme stoornissen en problemen. Met wel geluk komen Douglas en Turner ook terug bovendrijven in de cast, en voor Devito is het geen slechte opvolger voor zijn laatste project St. Sebastian. Als Devito, Turner, en Douglas hun rol opnemen kan de film beloftevol worden, en krijg ik alweer een filmpje meer op mijn lijst.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , ,

Comments are closed.