Orc orc orc, soep eet je met een…

wow_movie_release_main (595x391)

Universal Pictures

Eerder dit jaar maakte men officieel bekend dat Duncan JonesWorld Of Warcraft langspeelfilm regisseert. Deze Massive Multi Online Role Playing Game, kortweg MMORPG, is al jaren één van de populairste games. De gamer heeft de vrijheid zijn personage te kiezen uit verschillende rassen en soorten. Dit in combinatie met een immens uitgestrekte wereld maakt het hartstikke moeilijk om een degelijke film te maken. Een samenhangend en diepgaand verhaal brengen die toch het uitgestrekte universum van Warcraft toont, het is geen gemakkelijke opdracht.

Gelukkig werd Duncan Jones verkozen als leidende kracht van dit project. Met films als Moon en Source Code toonde Duncan zijn frisse kijk op regie. Hij zit vol met vernieuwende ideeën die steevast nodig zijn om dit project veilig in de haven te loodsen. En geloof me, je wilt de fans van WOW niet tegen de schenen schoppen. Oké, ze zijn verzwakt door het gebrek aan fysieke activiteiten en zonlicht, maar een leger van 10 miljoen verenigde abonnees met replicawapens is niet van de poes.

Anduin Lothar – Blizzard Entertainment

Durotan – Blizzard Entertainment

 

De verhaallijn presenteert het eerste contact tussen orcs en mensen. Jones beweert dat beide kanten evenveel aandacht krijgen. De 2 belangrijkste personages zijn Anduin Lothar en Durotan.

“It’s about both sides, you can be a hero, whatever side you are on.”

 

Mogelijks wordt Colin Farrell één van de protagonisten. Zijn naam werd al meermaals door de geruchtenmolen uitgespuwd. Colin las zelfs het script al. “Really, really cool” en “Amazing” vatten zijn bevindingen samen. Een ongeziene wereld.

Duncan belooft een zo geloofwaardig mogelijke wereld te creëren. Een mix van live-action footage en CGI, motion capture en animatie. Als stijl, een grove mixversie van Avatar en Game of Thrones. Benieuwd!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , ,

Comments are closed.