Oz the Great and Powerful gigantisch succes in VS

Disney

Disney

Dat de meningen van critici en bioscoopgangers niet altijd gelijk lopen, werd het voorbije weekend nog maar eens overduidelijk in de VS. Oz the Great and Powerful kreeg er op zijn best lauwe reviews maar daar trok het Amerikaanse publiek zich geen moer van aan. En dus bracht het nieuwe Disney-sprookje van Sam Raimi in zijn openingsweekend maar liefst 80,5 miljoen dollar op. Meteen de sterkste opener van het jaar.

In vergelijking met het soortgelijke Alice in Wonderland uit 2010 doet Oz het iets minder goed. Die bracht toen in zijn openingsweekend meer dan 116 miljoen dollar op. Maar die film zat natuurlijk in de 3D-slipstream van Avatar en kon uitpakken met publiekslieveling Johnny Depp.

Ook wereldwijd doet Oz the Great and Powerful het niet slecht. De teller staat momenteel op een nette $150 miljoen. Dit overigens bij een productiebudget van $250 miljoen. Als de film op dit parcours verder gaat, heeft Disney een dikke hit te pakken. En dat is mooi meegenomen want een sequel staat nu al in de steigers.

Wie zelf wil weten hoe het Oz the Great and Powerful vergaat op de in cgi heraangelegde yellow brick road, kan vanaf morgen terecht in de bioscoop.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , ,

Comments are closed.