Pa-pa-pa pak ze dan, Rescue Rangers

Disney

Disney

Wie mijn leeftijd draagt en ergens midden de 20 hangt, kent zeker het Disney Festival. 20 minuten pret met het beste van Disney. Aladdin, Duck Tales, Darkwing Duck en natuurlijk de Rescue Rangers. Het iconische tweetal Knabbel en Babbel richt in deze tekenfilmserie een detectivebedrijf op. Ze worden bijgestaan door hun vrienden, Dottie, de gadget-muis, Zipper, de vlieg en Monterey Jack, de Australische avonturier.

Disney

In 1943 verschenen de grondeekhoorns Knabbel en Babbel voor het eerst op de beeldbuis. Snel groeiden ze uit tot een onafscheidelijk duo zoals Laurel and Hardy, Peppie en Kokkie en Ike en Tina (al zijn die laatsten wel gescheiden, de wereld is niet perfect). In 1989 zag Rescue Rangers het levenslicht. 3 seizoenen en 65 afleveringen lang beleefden ze onvergetelijke avonturen.

Door de recente technologische ontwikkelingen plant Manderville Films (van onder andere The Muppets) een live-action versie van de tekenfilms. Dezelfde stijl als The Smurfs en Alvin and the Chipmunks wordt gebruikt. Live-action and computer animated hybrids om het geleerd te zeggen. Reclameregisseur Robert Rugan schrijft momenteel aan een origin-verhaal voor deze nieuwe Disney-reboot.

Disney

Ik wil alvast de domme blondjes verwittigen. In het Engels heten Knabbel en Babbel; Chip en Dale. Pas dus op bij je filmkeuze als je enkel op de titel afgaat. De film Chip ‘n’ Dale Rescue Rangers gaat dus niet over halfnaakte mannen die de wereld redden van het kwaad. U bent gewaarschuwd!

Terwijl ik mijn petitie start voor een Darkwing Duck-adaptatie naar het witte doek, laat ik jullie nostalgisch genieten van de Rescue Rangers-intro. Aaaaah, jeugdsentiment…

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , ,

Comments are closed.