Paramount laat in zijn kaarten kijken

Paramount Pictures

Paramount Pictures

Binnenkort laat Paramount Pictures Transformers: Age of Extinction in de cinemazalen los. Momenteel vliegt allerhande artwork ons reeds om de oren. Desalniettemin gaat het hier – naar goede traditie tegenwoordig – om een sequel op een voordien succesvolle franchise. Naar aanleiding van een screening van de film voor CineEurope lichtte Paramount een tipje van de toekomstige filmsluier: zo zal Transformers 5 in 2016 in de zalen te zien zijn. Daarenboven tekende Mark Wahlberg voor drie nieuwe Transformers films, dus bereid je maar voor op (nog maar eens) een trilogie.

Daarnaast kondigde Paramount ook een reeks andere releases aan voor 2016. Het ziet er alleszins naar uit dat Paramount het jaar gaat vullen met reboots, sequels, prequels en consorten. Zo zullen cinemagangers kunnen genieten van G.I Joe 3Star Trek 3Hansel and Gretel: Witch Hunters 2, Paranormal Activity 5Ben Hur en Beverly Hills Cop.

Paramount

Paramount

Ook komen er in 2017 3D versies van The Spongebob Squarepants MovieHot Tub Time Machine 2Terminator: GenesisFriday the 13thMission Impossible 5, en een remake van The Gambler. Ik vraag me echter af of filmfanaten echt nood hebben aan zo’n immense lading aan reboots, sequels, prequels en remakes. Noch Hansel and Gretel: Witch Hunters, noch Hot Tub Time Machine waren een schot in de roos. Hetzelfde geldt voor Friday the 13th: moet men deze slasherfranchise echt nog een keertje herlanceren? Daarnaast stel ik me ook vragen over het heropwaarden van pakweg Ben Hur. Heeft zo’n filmklassieker echt nood aan een reboot?

Paramount kondigde slechts één nieuw project aan van de alomgekende Michael Bay: Project Almanac vertelt het verhaal van enkele vrienden die keer op keer het verleden willen herleven, maar zodoende ook de toekomst verpesten. Misschien moet Paramount eens een les trekken uit Bays aangekondigde project, want Paramount verstikt de toekomst met zo’n lading aan pogingen om het verleden te doen heropleven.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.