Paul Rudd is Ant-Man

Marvel Studios

Marvel Studios

Van Hercules en Achilles over The Scarlet Pimpernel tot X-men. We willen al eeuwenlang helden zien. Superheroes, die zich op een ingenieuze manier wreken op alle slechtheid van deze wereld. In de superheldenfilms heeft Hollywood ons getoond hoe het kwaad uiteindelijk altijd het loodje legt.

Maar voor Hollywood waren er de ‘comics’, nog altijd massaal gelezen stripverhalen die draaien rond moderne helden zoals Iron Man, The Incredible Hulk, Captain America en Spider-man. Het zijn de Marvel Studios die het grootste deel van de comicmarkt beheren in de Verenigde Staten. De ‘Marvel Comics’ zijn dan ook een basisbegrip in de stripwereld. De reeks gaf ons niet alleen bovengenoemde helden, maar ook wereldberoemde ‘bad guys’ zoals The Green Goblin en Loki. De Marvel Studios gingen later films produceren over hun superhelden. Megaproducties, waarvan de kwaliteit niet altijd recht evenredig is aan het gespendeerde budget.

Universal

Het superheldenuniversum van de Marvel Studios breidt zich steeds uit. In 2015 is het de beurt aan Ant-Man. Ant-wie? Ant-Man is de schuilnaam van Dr. Henry Pym, een geleerd biofysicus die na lang zoeken een manier vindt om de eigen lichaamslengte te veranderen. De eerste op zichzelf uitgevoerde tests draaien op niets uit. Dan ontwikkelt Pym een manier om met insecten te communiceren en ze te controleren. Ant-Man kan krimpen tot het formaat van een mier en zo zijn tegenstanders besluipen. Vandaar ‘Ant’-Man, ‘Mier’-man dus. De blauwdruk van het filmscenario is niet bepaald verrassend. Zoals dat wel vaker gaat in superheldenfilms: de held in kwestie heeft steeds een alter ego, dat specifieke buitenaardse krachten heeft, die hij/zij gebruikt om duivelse instanties te bestrijden.

De film wordt geregisseerd door de Brit Edgar Wright, die met films zoals Shaun of the Dead, Hot Fuzz en Scot Pilgrim vs. The World al meer dan aardige dingen liet zien. Wright is ook man achter de Britse successerie Spaced. Ondertussen raakte verder bekend dat Paul Rudd de rol van Henry Pym/Ant-Man zal spelen, ondanks de geruchten dat Jospeh Gordon-Levitt de voornaamste kandidaat voor de rol was.

Disney

We kennen Rudd vooral van Amerikaanse komedies (Anchorman, Role Models, Knocked Up,..). Niet slecht allemaal, maar nu ook geen komische atoombommen. Nu krijgt hij dus de kans om in een big budgetfilm de wereld te veroveren. Als mier, dan nog wel. Ook voor de Amerikaanse actrice Rashida Jones (The Office US) betekent Ant-Man een belangrijke nieuwe stap in haar carrière. Zij zal Pyms geliefde spelen. Paul Rudd en Rashida Jones zijn oude bekenden, ze ontmoetten elkaar al eerder op de filmset van de romcom I Love You, Man. Wist je trouwens dat mieren tot zeven maal hun eigen lichaamsgewicht kunnen optillen? Dat belooft!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , ,

Comments are closed.