Peanuts’ comeback

Twentieth Century Fox

Twentieth Century Fox

20th Century Fox Animation en Blue Sky Studios gaan de handen in elkaar slaan. Dit vanwege de verfilming van Peanuts

Craig Schulz, zoon van wijlen Peanuts schepper Charles M. Schulz, merkte op: “Het is de hoogste tijd. De fans hebben reeds lang hierachter gevraagd, maar we bleven uitstellen tot de juiste tijd er was.” Schulz zal de eerste Peanuts-aanpassing sinds 1980 met zoon Bryan Schulz produceren. Zij worden bijgestaan door Paul Feig (The Heat), Michael J. Travers (Epic) en Cornelius Uliano. Steve Martino (Ice Age: Continental Drift) neemt de regie in handen.

In aansluiting op de overtuiging dat het nu het juiste moment is voor een nieuwe Peanuts-film, hoopt Craig Schulz enige twijfels tot kalmte te brengen:

“Ik ben veel meer beschermend dan mijn vader ooit zou zijn geweest. Onze hoofddoel was altijd om zijn werk en de erfenis zo authentiek mogelijk weer te geven.”

Met betrekking tot het verhaal, merkte Schulz alleen op: “Het gaat om een rondhoofdig jongetje en zijn hond, en dat is het ongeveer zo ver als ik bereid ben te gaan.” Maar een paar details doken op:

  • Charlie Brown’s levenslange crush op de “Little Red-Haired Girl” zal een verschijning maken.
  • Martino zegt dat ze gedetailleerde animatie laat zien waar “Snoopy een zacht-witte vacht heeft.”
  • Alsnog Martino: “We gaan met Snoopy in zijn fantasiewereld rondtoeren. We hebben een groter beeld. Bill Melendez kreeg Snoopy van de grond in de tv-specials. Wij gaan nog een stapje verder.”
  • En met betrekking tot de 3D, gelooft Schulz dat zijn vader zeker de technologie zou omarmd hebben.

“Het zou absoluut logisch zijn geweest voor hem om aan boord te komen. En het brengt je dichterbij de strip. “

Feig zegt dat iedereen die betrokken is bij de productie, trouw wil blijven aan het ‘zoete optimisme’ van het oorspronkelijke materiaal. Dit samen met de belofte: “Snoopy zal niet gaan rappen, niemand zal twerking, we zijn in goede handen.”

Ik ben huiverig, maar het lijkt me leuk om deze wereld opnieuw met een nieuwe lens te bekijken. Dus ik hoop dat Blue Sky, Feig en de Schulzes zich kunnen waarmaken.

Peanuts staat gepland voor een release op 6 november 2015.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , ,

Comments are closed.