Pensioen Spider-Man moet wachten: Venom en The Sinister Six

Sony

Sony

Terwijl de Spider-Man fans onder ons reikhalzend uitkijken naar de release van The Amazing Spider-Man 2 (30 april 2014), deelt Sony Pictures vroege kerstcadeautjes uit.

De studio laat weten dat het samen met Marvel plannen heeft gesmeed voor de vier volgende films in de Spider-Man franchise. Hiervoor hebben de producers schrijvers zoals Alex Kurtzman en Drew Goddard binnengehaald. In 2016 komt er eerst nog The Amazing Spiderman 3 en ook een vierde in de reeks is reeds gepland voor 2018. Maar we krijgen er minstens twee toetjes bovenop!

Comics zijn hot en Sony ziet duidelijk geld in het verderzetten van de Spider-Man films. Daarom mogen we ons ook al verlekkeren op Venom en The Sinister Six, twee Spider-Man films die de focus verleggen naar de bad-guys.

Marvel Comics

Alex Kurtzman (oa. Mission Impossible 3, Star Trek:Into Darkness) werkt aan het script van Venom en hoopt deze ook te gaan regisseren. Venom is de schurk die we ons herinneren uit Raimi’s Spider-Man 3. Oorspronkelijk was Venom één van Spidey’s kostuums, tot hij ontdekte dat het pak zijn eigen leven leidde. Onze held wees het pak resoluut af en het begon daarom zijn vroegere meester te haten. Het pak slaagt er in samen te smelten met ene Eddie Brock, een journalist die steeds gedwarsboomd wordt door Spider-Man en dus de ideale bondgenoot vormt voor Venom.

Marvel Comics

The Sinister Six wordt geschreven door Drew Goddard (World War Z, Lost) die eveneens een optie neemt op het regisseren van de film. Dit deel zal gaan over een gezellig clubje van zes superschurken, opgericht door Dr. Octopus, die het op Spider-Man gemikt hebben. Octopussy had natuurlijk al snel door dat hij Spidey niet alleen aankon en riep daarom zes grote rivalen van Spider-Man samen. Venom maakt trouwens op een bepaald moment ook deel uit van deze boysband die doorheen de verschillende comics uit verschillende formaties heeft bestaan. Genoeg materiaal dus voor de schrijvers om hier een film uit te persen.

Het mag duidelijk zijn: de Spider-Man franchise is er een van de belangrijkste van Sony. Dankzij meer dan vijftig jaar Spider-Man comics heeft de studio dan ook genoeg materiaal om Spidey nog wat meer uit te melken!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , ,

Comments are closed.