Peter O’Toole terug uit pensioen?

Lionsgate

Lionsgate

Peter O’Toole (82) had vorig jaar afscheid genomen van het grote scherm. Maar omdat comebacks ‘in’ zijn, heeft hij een rol geaccepteerd in het historische epos Katherine of Alexandria.

Hierin speelt hij Corenlius Gallus, een Romeinse redenaar in het hof van keizer Maxentius. Het verhaal gaat over de clash tussen de keizer en Katherine. Op 11-jarige leeftijd wordt Katherine ontvoerd door Maxentius die geobsedeerd was door haar schoonheid. Opgevoed in zijn hof als tolk, wees ze meermaals zijn huwelijksaanzoeken af. Evenals de verwerping van zijn heidense geloof, ondanks de dodelijke gevolgen.

Op het moment van zijn zeer publieke pensioenering in juli 2002, verklaarde O’Toole dat zijn hart niet meer in het acteren lag. En waarschijnlijk ook niet meer ging terugkomen. Het is niet volledig duidelijk wat hem heeft kunnen verleiden tot een nieuwe rol. Misschien de jacht naar die ene Oscar? Met acht nominaties houdt hij het record, zonder overwinning.

Onder de andere sterren in Katherine of Alexandria zien we Nicole Kenihaert, Joss Ackland, Steven Berkoff en Edward Fox. De film zal in 2014 worden uitgebracht.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , ,

Comments are closed.