Piraten enteren het kleine scherm

Black Sails - Starz

Starz

Geen idee waarom al die jochies per se astronaut willen worden. Eerst bijt je jarenlang je tanden stuk op gortdroge wetenschapsvakken. Nadien moet je elke dag op je conditie letten. Om uiteindelijk maanden aan een stuk met dezelfde eikels in een claustrofobisch hok rond te zweven.

Beter word je later een piraat. Kuststeden plunderen, rum zuipen en je nooit meer wassen. Sinds Pirates of the Caribbean zijn de grofgebekte zeeschuimers populairder dan ooit in Hollywood. Op het kleine scherm komen de kapers minder frequent langs. Al zat er vorig jaar enkele Cilicische exemplaren in Spartacus: War of the Damned. Nu die serie definitief ten einde gekomen is, zet kabelzender Starz in op Black Sails.

Black Sails

Black Sails

Starz

Black Sails vormt een ruim rekbare prequel op Robert Louis Stevensons Treasure Island. Een klassiek boek dat elke jongen één keer in zijn leven moet gelezen hebben. Het zal snel gedaan zijn met die astronautenwens.

Black Sails brengt ons naar 1715. Piraterij tiert welig op de Caraïbische Zee. Ooit zal Captain Flint (Toby Stephens) een klet van een schat nalaten, die de inzet van het hele Treasure Island– boek wordt. Maar eerst moet hij zijn dubloenen nog bij elkaar roven en zijn muitende manschappen in het gareel houden. Zie daar de premisse van Black Sails in een notendop.

Instant succes?

In Amerika ging de eerste aflevering afgelopen weekend in première. Een tweede seizoen is al besteld. De eerste meningen variëren van ‘een intrigerende serie met veel potentieel’ en ‘piraten zijn de nieuwe zombies’ tot ‘wat een chaotisch allegaartje personages’ en ‘precies maar weinig bloot, voor een Starz-serie.’

Michael Bay mag dan wel als geldschieter fungeren, dat neemt niet weg dat onderstaande trailer er behoorlijk interessant uitziet. Hopelijk koopt 2BE zo snel mogelijk de uitzendrechten op. Want sinds de kwaliteitsseries Spartacus en Game of Thrones plaats ruimden voor het idiote Grimm en Sleepy Hollow, is de commerciële zondagavond niet meer wat hij geweest is.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , ,

Comments are closed.