Preview Sleepy Hollow

Fox

Fox

Zondag aaanstaande start 2BE met de nieuwe fantasy-serie Sleepy Hollow. Het wordt een mix van Supernatural, Elementary en X-files. De serie is gebaseerd op het kortverhaal The Legend of Sleepy Hollow van Washington Irving.

De mythe vertelt het verhaal van Ichabod Crane, een zeer bijgelovige schoolmeester uit Connecticut. Crane is in strijd met ene Abraham van Brunt voor de gunsten van de 18-jarige Katherina van Tassel, de dochter en enig kind van de rijke boer Baltus van Tassel. Crane verlaat een verjaardagspartij bij de Van Tassels op een najaarsavond, wanneer hij geconfronteerd wordt met de onthoofde ruiter (Headless Horseman).

Deze zonderlinge figuur is mogelijk de geest van een Hessische ruiter, die zijn hoofd kwijt is geraakt door een verdwaalde kanonskogel tijdens de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog. De ruiter komt alleen ’s nachts tevoorschijn om zijn hoofd te zoeken. Ichabod verdwijnt dan spoorloos uit de gemeenschap en Katherina trouwt met Brunt. De interpretatie over de achtergrond van de onthoofde ruiter wordt opengelaten voor speculatie. Het verhaal impliceert dat de ruiter eigenlijk Van Brunt was, vermomd als de ruiter.

Sleepy Hollow

Fox

Hier wijkt de serie af van het origineel en krijgt ze een eigen verhaallijn, waarin Ichabod Crane een kapitein was tijdens de Amerikaanse Onafhankelijkheidsstrijd. Hij overleed in 1781, toen hij op missie was voor generaal George Washington. Wanneer het lijk van de headless horseman op een dag verdwijnt in het plaatsje Sleepy Hollow, verrijst Ichabod Crane uit zijn graf. Daar wordt hij beschuldigd van de moord op sheriff August Grey. Samen met luitenant Abbie Mills zal hij alles in het werk stellen om zijn kwelgeest opnieuw naar de eeuwige jachtvelden te verwijzen en twee occulte sekten, die blijkbaar iets met het lijk te maken hebben, een halt toe te roepen.

Gaat deze serie de moeite zijn om je zondagavond aan op te offeren? Tuurlijk wel, al is het maar om Ichabod Crane te zien. Herrezen uit de dood en 250 jaar oud, ziet hij er naar mijn mening nog best goed uit. En buiten het feit dat hij al die tijd onder de grond heeft vertoeft, heeft hij de moderne technologieën van de 21e eeuw snel onder de knie. Buiten de nodige onthoofdingen, heksen en demonen worden er ook subtiele knipogen gemaakt naar religieuze teksten.

Sleepy Hollow gaat op 10 november van start bij 2BE. Keep calm and don’t lose your head!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , ,

Comments are closed.