Prisoners-regisseur gaat voor sci-fi

Warner Bros.

Warner Bros.

In geel gemarkeerd op mijn to-see-lijstje: Prisoners. “Een steengoede thriller die kronkelt als een slang en de kijker 153 minuten lang door een beklemmend doolhof laat ploeteren”, wist onze man in oktober te vertellen. Met zijn Engelstalig debuut kon regisseur  Denis Villeneuve ook in de V.S. scoren. En dus kan de Canadees het nog eens proberen in de taal van Shakespeare. Villeneuve mag de sciencefictionprent Story of your Life regisseren, de verfilming van het gelijknamige boek van Ted Chiang.

Daarin landen voor de verandering nog maar eens aliens op onze aardkloot. Maar die schieten voor één keer niet de hele rimram aan gort. Om te weten of de buitenaardsen van goeie of kwaaie wil zijn, schakelt het leger een talenexperte in. Terwijl zij leert om met de wezens te communiceren, wordt ze geplaagd door levendige flashbacks. En die helpen verklaren waarom zij hun vliegende schotels op de aarde hebben geparkeerd.

Villeneuve neemt voor Story of your Life de regieteugels over van Shawn Levy (Real Steel, Night at the Museum). En dat maakt in één klap het hele project een pak interessanter. To be continued…

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , ,

Comments are closed.