Prometheus 2 in 2016

Prometheus

Fox

Over Prometheus zijn de meningen op zijn zachts gezegd zeer verdeeld. Sommigen vonden hem best prima terwijl anderen de film het liefst verbannen zagen naar de onderaardse diepten van de Tartarus. Tegenstanders vonden dat de science-fictionprent het etiket Alien-prequel’ oneer aandeed door het publiek met  meer vragen en mysteries op te zadelen dan ze aanvankelijk hadden. Een vervolg op Prometheus drong zich dus op.

Welnu, 20th Century Fox kondigt aan dat een eventuele release Prometheus 2 gepland is voor begin maart 2016. Het is nog niet zeker of Ridley Scott opnieuw plaats zal nemen in de regisseursstoel. Scott legt momenteel de laatste hand aan Exodus, een film over Moses, en zou pas in het najaar de productie van Prometheus 2 kunnen opstarten.

Aan het script wordt daarentegen al druk gewerkt. Jack Paglen werd als scenarist binnengehaald nadat Damon Lindelof vriendelijk bedankt om ook het vervolg van Prometheus mee te schrijven. Het verhaal zou de draad oppikken waar Prometheus eindigde en zal dezelfde duistere toon en stijl behouden als zijn voorganger, maar meer Alien-achtig.  Of hoofdrolspelers Michael Fassbender en Noomi Rapace weer zullen meedoen is evenmin geweten. Al lijkt ons dat zeker. En het personage David zou in meerdere gedaantes verschijnen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , ,

Comments are closed.