Provocerende poster voor Escape from Tomorrow

Producers Distribution Agency

Producers Distribution Agency

Een van de meest spraakmakende films op het afgelopen Sundance Festival was Escape from Tomorrow, het regiedebuut van Randy Moore. In deze low-budget zwart-witprent maken we kennis met Jim White (Roy Abramsohn), een doodnormale, ietwat saaie man die met zijn vrouw en kinderen op vakantie is in een pretpark.

Op het einde van hun verblijf krijgt hij een telefoontje van zijn baas, die hem vertelt dat hij ontslagen wordt. Om de laatste vakantiedag met zijn gezin niet te verpesten, besluit Jim het slechte nieuws voor zich te houden. In het pretpark vindt hij afleiding in de vorm van twee aantrekkelijke jonge meisjes. Wat volgt echter is een mental breakdown: hij wordt geteisterd door steeds meer surrealistische visioenen, waarvoor de pretparkattracties het griezelige decor vormen. Kortom: all play and no work makes Jim a crazy boy.

Waarom er op Sundance zoveel buzz was rond Escape from Tomorrow? Een groot deel van de opnames vonden plaats in Disneyland en Walt Disney World – zonder toestemming van Disney zelf welteverstaan. De makers, vermomd als toeristen, schoten de beelden in ware guerrillastijl met iPhones en handcamera’s.

Dat de film ondertussen een Amerikaanse releasedatum heeft gekregen, mag dus een mirakel heten. In interviews probeert regisseur Randy Moore dan wel zo bedachtzaam mogelijk te antwoorden op de vraag hoe hij over Disney en zijn pretparken denkt, de nieuwe poster voor Escape from Tomorrow spreekt boekdelen. De welgekende handschoen van Disneys meest iconische muis, doordrenkt met bloed en voorzien van de tagline ‘Bad things happen everywhere’: het Disneyland van Moore is duidelijk niet ‘the happiest place on earth’.

Of de film zelf even indrukwekkend is als de making-of komt het Amerikaanse publiek te weten vanaf 11 oktober – als Disney daar geen stokje voor steekt tenminste.

PDA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , ,

Comments are closed.